Guanyant velocitat de càrrega

Un dels molts factors que google ha passat a tenir en compte en el seu algoritme ha estat la velocitat de càrrega.
Realment, no cal que ho digui google, anar a una pàgina lenta sempre ha estat pesat per l’usuari, ja sigui per la utilització d’arxius molt “pesats”, per un servidor lent , per fer una pàgina amb massa contingut o per la  velocitat  d’ample de banda de l’usuari final, entre molts altres motius.

Una de les tècniques per millorar el temps de càrrega de la pàgina és utilitzar  el mòdul d’Apache Gzip (Apache 1.3 ) o mod_deflate (Apache 2.x )  a l’arxiu .htaccess . La compressió redueix els temps de resposta en reduir la mida de la resposta HTTP  en un 70%.

Tots els navegadors moderns accepten la compressió Gzip i en el cas que algun navegador antic no l’accepti, en teoria, ha de rebre la versió sense comprimir (hi han problemes, però poca gent fa servir el Netscap 4.06 o windows 95….)

És recomanable comprimir arxius que no estiguin ja comprimits com ara arxius de text: html, css, javascript, xml… També es poden comprimir imatges, vídeos o pdf però son arxius que normalment ja estan comprimits i cal tindre en compte que al comprimir “al vol” consumeix recursos de la CPU.

Podeu ampliar la informació a Apache Module mod_deflate

A més, a la xarxa podeu trobar diferents pàgines on comprovar si el mòdul funciona correctament així com el temps de carrega de la pàgina o instal·lar-vos complements de Firefox com YSlow de Yahoo o Page Speed de Google

1 comentari a “Guanyant velocitat de càrrega”

Els comentaris estan tancats.