Et persegueix un bàner? La resurrecció del bàner en el màrqueting a Internet

Bé, realment no ha mort mai, tot i que molts ja fa temps que el donaven per mort i enterrat. El què si que va morir va ser el bàner a preus astronòmics col·locat a webs amb molt poques visites (altre cosa és un enllaç per guanyar pes, però tampoc cal pagar preus elevats).

Tornant al tema , el bàner torna a ser una cosa “cool” gracies al retargeting.
Segur que alguna vegada heu cercat informació sobre un tema i posteriorment us ha aparegut publicitat relacionada amb aquell tema a altres pàgines, doncs això és el retargeting: mostrar un anunci recordatori a persones que ja han passat per la seva web i que es pot personalitzar segons les accions que hagin realitzat aquests usuaris.

El seu funcionament és senzill:

  • Un usuari entra a la teva web (cal recordar que el percentatge de compres a la primera és molt baix) i se li col·loca una cookie anònima segons accions realitzades
  • L’usuari abandona la web i continua navegant
  • Les xarxes d’anuncis existents i noves característiques de Google Adwords permeten mostrar aquest bàner amb publicitat concreta a aquest usuari.

Les conversions passen a ser molt més elevades en aquesta segona oportunitat ja que es pot personalitzar molt més aquest anunci.

Com tot en aquesta vida, cal mesura ja que exposar masses vegades un anunci pot produir la sensació de persecució o simplement que ets un pesat.

Ho sento pels que ja havien enterrat al bàner en això del màrqueting a internet , però ni mai ha estat ni tant bo ni tant dolent.