No oblidem l’email màrqueting

L’email màrqueting és una eina web molt potent de promoció. És el màrqueting directe personalitzat, amb objectius ben definits, on els resultats són immediats, precisos i fàcils d’entendre.

Moltes empreses i particulars han començat a enviar correus electrònics promocionals a totes les adreces que poden trobar, passant a enviar correu electrònic no sol·licitat o SPAM. És per això que moltes persones associen l’email màrqueting amb l’spam.

És important entendre que no tot el màrqueting de correu electrònic és spam. És possible fer email màrqueting legítim, per exemple, persones que us facilitin les dades al vostre lloc web per rebre les vostres promocions, clients i antics clients, o fins i tot, seleccionant molt acuradament el target, d’adreces públiques. Cal anar amb compte amb aquest  últim grup i en aquest post no en parlarem.

També és important, sobretot pels que s’ha donat d’alta via web, habilitar algun mecanisme per tal que qui ho vulgui es pugui donar de baixa fàcilment d’aquests correus electrònics.

Text / HTML
El primer que cal entendre abans de la creació i l’enviament de promocions per correu electrònic és la diferència entre el text i correus electrònics HTML.

  • Els mails que no contenen HTML estan escrits en text pla i no contenen cap format: ni negreta ni subratllat… És com escriure amb el “bloc de notes” del windows.
  • Missatges de correu electrònic HTML s’escriuen amb un llenguatge de marques, que resideix en el codi de fons del missatge. Això li permet utilitzar una sèrie de formats (tipografia / disseny) en el seu correu electrònic.

Text o HTML … quin és millor?

  • Algunes persones defensen els missatges de correu electrònic basat en text, perquè són més ràpids de descarregar pel destinatari (cal tindre en compte que molta gent consulta el correu des del telèfon mòbil), són fiables per mostrar correctament i no tenen “virus” o “cucs” que poden ser incrustats en el codi d’un correu electrònic HTML.
  • Els que defensen el correu electrònic basat en HTML diuen que el prefereixen perquè és més  atractiu i en millora la llegibilitat.

La nostra recomanació és que proveu el dos tipus de missatges i en compareu els resultats. A més, si  utilitzeu HTML també és poden comparar diferents dissenys

Segmentar
Una de les claus de qualsevol campanya d’email màrqueting d’èxit és la focalització de les seves promocions. Cal segmentar la base de dades  tant com sigui possible: ubicació geogràfica, clients que fa temps que no compren, per productes que han comprat , clients habituals ….

Personalitzar
Un punt fort de l’email màrqueting és la personalització. Normalment quan més personalitzeu un correu electrònic, obtindreu millors resultats. A més del nom, podeu incloure productes similars a l’últim que han comprat , accessoris o serveis relacionats.

Com podeu veure  l’email màrqueting s’ha de treballar contínuament , tant la segmentació, com la visualització com el contingut. A més, també us caldrà provar variants del mateix correu (l’assumpte, la presentació…) i mesurar resultats una i altre vegada.