Disseny Web Usabilitat i Accesibilitat

Accessibilitat web per a persones amb problemes de visió

Avui és el Dia Mundial del Glaucoma, una patologia que afecta a 60 milions de persones al món. Fins el 50% de persones afectades no saben que la tenen.

És una lesió del nervi òptic produïda per l’augment de la pressió i és la primera causa de ceguesa irreversible al món. Tan si ens dediquem al disseny web, a desenvolupar o al màrqueting a Internet, és important saber que al voltant del 4,5% (al voltant de 315 milions de persones) de la població mundial experimenten ceguesa de color, el 4% (al voltant de 246 milions de persones) pateix de baixa visió i el 0,6% (al voltant de 39 milions de persones) són completament cecs. Aquest tipus d’usuaris han de tindre una experiència web com altres persones sense problemes visuals, per tant cal tindre en compte les seves necessitats, tan per guanyar visites com per fer un món millor.

És bastant freqüent veure combinacions il·legibles de tipus de lletra i colors, fons i colors de tipus de lletra, etc., que també poden causar problemes als usuaris amb una bona visió.

Hi ha moltes recomanacions a seguir, però sobta que la utilització de les capçaleres adequadament i de manera jerarquitzada no se segueixi gaire, per exemple tendes online que els primers headers que tenen son <H4> Shopping Cart / <H4> My Account  o empreses que tenen com a <h1> “La empresa” o “Actualitat” i un munt de h3 i h4 pels sols fet que la mida de la lletra és gran.

Estructurar correctament les pàgines ajudarà a aquestes persones amb problemes visuals i també als robots dels cercadors, per tant en el posicionament SEO.

 

 

Podeu trobar informació sobre accessibilitat web a molts llocs, però us deixem un parell d’enllaços imprescindibles:

 

Lloc web amb captures de pantalla que simulen diferents  problemes visuals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.