abr. 06 2017

AdWords o SEO?

Category: Màrqueting a Internetadmin @ 11:33 am

Sovint ens pregunten si és millor gastar diners en SEO o en Adwords i quina és la diferència.

SEO: Search Engine Optimisation

El SEO és un mètode de màrqueting a internet que se centra a aconseguir un millor posicionament en els resultats dels cercadors: Google, Yahoo, Bing i altres motors de cerca per tal d’obtindre una posició més alta en els resultats de cerca orgànics o naturals, és a dir, en paraules textuals de molts clients: “sortir els primers a google”.  Per aconseguir-ho cal treballar tant el SEO de la pàgina com l’extern. A la pàgina cal assegurar-se que agradi als cercadors, tenint en compte diferents factors com ara continguts, paraules clau a posicionar, enllaços, velocitat de càrrega i altres aspectes tècnics i lògics. Quan desenvolupem un lloc web ja tenim en compte molts d’aquests factors però segons què es vol posicionar, segons la competència del sector i la dificultat de les paraules, cal realitzar accions addicionals.

SEM: Search Engine Marketing. Campanyes de google Adwords

Google AdWords, Bing Ads o Yahoo! Search Marketing son plataformes de publicitat propietat dels cercadors.  Permeten posar el seu anunci pagat a les pàgines de resultats de cerca d’aquests  i altres llocs web afiliats. Normalment ens centrarem amb AdWords ja que google és el cercador més utilitzat. Com a anunciant pot triar entre pagar quan algú fa clic al vostre anunci (cost per clic o CPC) o quan la gent veu el seu anunci (CPM o cost per mil impressions). Tota la plataforma de Google Adwords funciona com una subhasta on els anunciants competeixen pels espais publicitaris disponibles. A més demanda, més alt el preu. També hi ha altres factors a tindre en compte a l’hora de fer una campanya d’adwords, cal optimitzar les pàgines de destí ja que això repercutirà en el preu del clic; si un anunci és de qualitat i és d’utilitat per als usuaris el cost per clic serà menor. Si la campanya no s’optimitza, aquest cost anirà augmentant.

Diferències a grans trets.

 • El trànsit d’AdWords es paga mentre que el trànsit de SEO és gratuït (costarà el temps invertit)
 • Els anuncis d’AdWords apareixen en el mateix lloc tot el temps (la part superior d’una cerca a Google), però amb SEO vostè ha de treballar molt més per aconseguir una de les primeres posicions en els resultats de cerca orgànica.
 • Adwords és més immediat que el SEO ja que es poden crear campanyes de publicitat gairebé a l’instant i començar a rebre trànsit. Amb el SEO es necessita molt més temps per aconseguir una bona classificació i trànsit, es recomana un mínim d’entre 4 i 6 mesos de SEO per als llocs web nous o que no han realitzat mai cap acció de posicionament web.
 • Adwords permet segmentar.
 • Amb AdWords és més fàcil de mesurar com es gasta el seu pressupost de publicitat i el seguiment del seu retorn de la inversió.
 • El SEO pot proporcionar més beneficis a llarg termini. Un cop la pàgina assoleix un bon posicionament per lo general si es continua treballant mínimament el lloc web es mantindrà en aquesta posició.
 • Molts usuaris confien més en el posicionament SEO orgànic.

Decidir quin mètode és adequat per al seu negoci dependrà d’algunes coses: pressupost, cronograma, la competència existent, si en sorgeix de nova… Normalment una campanya combinarà les dues tècniques i encara que obtingui un bon posicionament natural, pot continuar amb les campanyes d’adwords.

Tags: , ,


abr. 05 2017

No tot és disseny

A continuació hem resumit alguns punts que també tenim en compte a l’hora de dissenyar llocs web per als nostres clients. Anem a veure com les empreses poden obtindre una pàgina efectiva.

Fes-ho simple
No sobrecarreguis els visitants amb massa informació. La simplicitat és una experiència satisfactòria per a l’usuari i permet destacar els punts forts dels seus productes o serveis. Com dèiem l’altre diaque parlàvem del Principi de Pareto,  focalitza els esforços en els productes o serveis que et donen diners. Si utilitzes un formulari, demana el mínim possible de dades.

Ordre
Cal crear un disseny harmoniós, utilitzant l’espai en blanc per distribuir i equilibrar els elements de la pàgina. Tenir una pàgina desordenada produeix una mala experiència d’usuari. Potser no és possible eliminar completament totes les distraccions, però com a mínim es pot intentar reduir al mínim el nombre i la freqüència. Si tens clar què vols vendre aconseguir aquest ordre et serà molt més senzill.

Analitzar per conèixer el públic
Conèixer el públic és bàsic. Fins i tot les empreses que no recullen i analitzen meticulosament aquesta informació com a mínim son conscients de la seva base de clients en general,  simplement és aplicar el sentit comú. Independentment del sector o mida del negoci, cal analitzar el perfil dels visitants. És important tenir una comprensió bàsica de la base de clients i saber què cerquen i com es comporten al seu lloc web.

Validació Social
Mesurem la credibilitat i la fiabilitat mitjançant el judici col·lectiu, per tant veure recomanacions positives d’un producte o servei ens predisposa a fer el mateix. La validació social pot ser tan simple com afegir comentaris dels clients o testimonis.

Fes proves
L’Split testing o A/B testing és una manera simple de provar canvis en una pàgina web i determinar quins produeixen resultats positius amb l’objectiu de millorar una mètrica com ara crides a l’acció, clics, formularis emplenats, registres, compres o qualsevol altra cosa acció en línia amb els seus objectius. En mesurar l’impacte que els canvis tenen a les mètriques es pot garantir que els canvis produiran resultats positius.

Tags: ,


abr. 04 2017

La llei 80-20 o Principi de Pareto

Aquest principi diu que el 20% de l’esforç produeix el 80% dels resultats. El Principi de Pareto també es pot aplicar a un lloc web de la mateixa manera com s’aplica a les conversions de vendes o les fonts d’ingressos dels clients.

Moltes pàgines web pateixen d’un excés d’informació, crides a l’acció, botons de xarxes socials, blogs plens d’etiquetes, animacions… Tot això provoca que un visitant no vegi de manera clara la informació que li interessa, i acabi anant al competidor que té una web fàcil d’utilitzar.

Sovint ens trobem amb clients que quan els hi preguntes què volen destacar et responen que tot i que ho volen tot a la pàgina inicial. I és que fer una web moltes vegades és gairebé una diagnosi empresarial. Els restaurants classifiquen els plats en quatre grups: plat estrella (popular i rentable), plat vaca(popular però poc marge de benefici), plat enigma (poc popular però rentable) i plat gos (poca demanda i poc marge). Tindria lògica que a les recomanacions hi posessin plats vaca o gos?

Doncs amb les parts més destacades de la web cal actuar igual, cal posar més èmfasis a promocionar aquell 20% de productes que ens proporciona el 80% dels ingressos.

beneficis web

Amb això aconseguirem una pàgina web més neta, clara i directe, amb la informació que interessa al potencial mercat objectiu. A més, permet definir molt millor el pla de màrqueting i una estratègia de continguts per millorar el posicionament web.

 

Actualització 10-4: avui hem vist aquest article a fastcompany: Beyond The 80/20 Rule: This Formula Might Make You Rethink Time Management

Tags: ,


abr. 03 2017

La importància de mantenir el seu CMS actualitzat

Category: Disseny Web,Seguretatadmin @ 8:05 am

L’ús dels Gestors de Continguts (CMS) com ara WordPress, Joomla, Drupal, SilverStripe, prestashop o qualsevol altre permet construir i administrar el seu propi lloc web de manera molt senzilla i sense tenir coneixements tècnics o de programació. Ha demostrat ser una forma molt popular i convenient per a crear llocs web i milions de persones estan utilitzant un dels diversos CMS disponibles. No obstant això, molts propietaris de llocs web no són  conscients que cal actualitzarlos regularment. Si el seu CMS no es manté al dia , el seu lloc web està exposat a atacs de seguretat i és un blanc fàcil per als pirates informàtics.

Amb cada actualització de la versió d’un CMS els desenvolupadors arreglen errades de seguretat mitjançant pedaços, corregint errors i la introducció de noves característiques. A més del propi gestor de continguts, també cal actualitzar els temes i plugins.

Desenvolpament wordpress, joomla, drupal, prestashop

Tags: , , ,


jul. 18 2015

Eleccions al Barça 2015: web de Joan Laporta, Josep Maria Bartomeu, Toni Freixa i Agustí Benedito

Category: Disseny Web,Màrqueting a Internetadmin @ 10:46 am

El 2010 varem fer un ràpid analisis de les webs dels 4 candidats d’aquell any: Marc Ingla, Jaume Ferrer, Sandro Rosell i Agustí Benedito.

Anem a veure, amb els mateixos paràmetres, com ho fan els candidats de les eleccions al Barça del 2015.
En aquests moments, el dia de les eleccions, en Laporta i en Bartomeu estan “on fire” a twitter, amb un PR de 10.

Joan Laporta – Candidat a les eleccions del Barça 2015

http://www.joanlaporta.cat//    PR:3
Robots: no, sitemap : no
Enllaços externs: 3
Títol de la web: Joan Laporta
Description: Joan Laporta, em presento a les eleccions a la presidència del Barça. Ho farem entre tots!
Keywords: Joan Laporta,Barça,Futbol Club Barcelona
headers
0 h1
8 h2
1 h3
0 h4
0 h5
0 h6

Josep Maria Bartomeu – Candidat a les eleccions del Barça 2015

josepmariabartomeu.cat/
La web la redirigeixen a boperalbarca.cat/    PR:?
Robots: si, sitemap: si
Enllaços externs: 9
Títol de la web: Bo per al Barca | Josep Maria Bartomeu
Description: “Candidatura de Josep Maria Bartomeu a la presidencia del Futbol Club Barcelona: un projecte per seguir creixent, per seguir guanyant.”
Keywords: –
headers
1 h1
7 h2
0 h3
1 h4
2 h5
0 h6

Toni Freixa – Candidat a les eleccions del Barça 2015

www.tonifreixafcb.cat//    PR:0
Robots: si, sitemap: no
Enllaços externs: 6
Títol de la web: Toni Freixa | Sabem a Que Juguem | Candidat a la presidencia del FCB 2015
Description:
Keywords:
headers
0 h1
0 h2
19 h3
26 h4
0 h5
0 h6

Agustí Benedito – Candidat a les eleccions del Barça 2015

http://www.agustibenedito.cat/    PR:2
Robots: si, sitemap: si
Enllaços externs: 23
Títol de la web: Agusti BeneditoAgusti Benedito
Description: Benvinguts al Web d’Agusti Benedito, candidat a les eleccions del Futbol Club Barcelona. Ara es l’hora, Fem-ho Junts!
Keywords:
headers
9 h1
0 h2
2 h3
0 h4
0 h5
0 h6
Xarxes Socials dels candidats
https://twitter.com/joanlaportafcb    PR:10 (!)
https://twitter.com/jmbartomeu    PR:10 (!)
https://twitter.com/tonifreixa    PR:3
http://twitter.com/agustibenedito/    PR:4

 

https://www.facebook.com/JoanLaporta.DCat PR:5
https://www.facebook.com/jmbartomeu PR:-
https://www.facebook.com/toni.freixa PR:-
https://www.facebook.com/agustibenedito PR:4

 

Headers de Joan Laporta

0 h1
8 h2 (1 – Actualitat #LaportaPresident ,2 – Les nostres propostes pel Barça, 3 – AGENDA, 4 – Pel Barça, 5 – Propostes, 6 – Actualitat, 7 – Seu electoral, 8 – Contacte
1 H3, H4, H5 y H6 (1 – Joan Laporta exercirà el seu dr)

Headers de Josep Maria Bartomeu

1 h1 (1 – BENVINGUDA DEL CANDIDAT)
7 h2 (1 – Home, 2 – EL DIA 18 NO ET QUEDIS A CASA: VINE A VOTAR, 3 – Últimes notícies, 4 – 10 raons per votar a J.M. Bartomeu, 5 – CONTACTE, 6 – APUNTA’T, 7 – AVIS LEGAL)
3 H3, H4, H5 y H6 (1 – T’ho posem molt fàcil!, 2 – SI VOLS SEGUIR GUANYANT, VOTA, , 3 – i si no tens transport, informa’t)

Headers de Toni Freixa

0 h1
0 h2
45 H3, H4, H5 y H6 (1 – El millor club del món exigeix un President i una Junta Directiva que gestionin amb rigor i sensibilitat., 2 – La nostra passió pel Barça i l’experiència adquirida en diferents etapes al Club, ens han encoratjat per liderar el present i el futur del Barça., 3 – L’EQUIP,4 – EL NOSTRE ONZE INICIAL, 5 – 1. Perquè el Club ho necessita, juguem per blindar l’excel·lència de la Masia. 6 – 2. Perquè el Barça és molt més que una empresa, juguem per actuar amb sensibilitat i responsabilitat en la gestió., 7 – 10. Per fer-la de tots, juguem per obrir la Fundació al Soci., 8 – 3. Perquè la nostra massa social és el millor que tenim, juguem per elevar la marca Soci., 9 – 4. Per recuperar el respecte institucional que ens mereixem, jugem per defensar amb fermesa el nostre Club., 10 – 5. Perquè els culers estem farts de conflictes, juguem per acabar amb la judicialització del Club. 11 – 6. Perquè volem ser un Club referent, juguem per convertir la marca Barça en líder mundial., 12 – (img), 13 – 7. Per donar el màxim suport als nostres jugadors, juguem per crear la millor animació., 14 – 8. Perquè les seccions s’ho mereixen, juguem per omplir el Palau., 15 – 9. Per tenir les millors instal·lacions amb equilibri econòmic i transparència, juguem per garantir un Espai Barça sostenible., 16 – 11. Perquè sabem què cal fer, juguem per regenerar el Club des de dins., 17 – CONTACTE, 18 – Seu Campanya Horari 9-21h de dilluns a diumenge Truca’ns al 93 016 00 48, 19 – XARXES SOCIALS, 20 – (img) fins a 45 imatges dins de headers 45 – (img)

Headers de Agustí Benedito

6 h1 (1 – (img) , 2 – AGUSTÍ BENEDITO, 3 – ESTIGUES AL DIA DEL CALENDARI DE L’AGUSTÍ, 4 – L’ACTUALITAT,5 – L’AGUSTÍ AL TERRITORI, )6 – Twitter
0 h2
1 H3, H4, H5 y H6 (1 – COMPARTEIX LA TEVA OPINIÓ)

Tags: , , , ,


abr. 29 2014

Les 50 webs dels 50 millors restaurants del món d’aquest 2014

Category: Disseny Web,Internetadmin @ 9:45 am

La revista Restaurant Magazine ha fet una llista amb els que per ells son els 50 millors restaurants del món d’aquest 2014. Aquestes son les seves webs:


nov. 05 2013

Com afegir atributs a virtuemart 2 (talles i colors)

Category: Disseny Webadmin @ 7:07 pm

Virtuemart és un e-commerce que funciona com una extensió de Joomla, creiem que ha vingut a aquest món a consumir molts recursos i a fer-nos patir amb la seva suposada lògica. Si esteu pensant amb un e-commerce, probablement aquest no us convingui.

Com crear atributs:

 • Entra a l’administració de joomla .
 • Ves a components / Virtuemart
 • Al menú Productes , fes clic a “Camps personalizats “
 • Fes clic a la icona “Nou” a la part superior dreta (el cercle de color taronja amb el signe + a dins)
 • A “Tipus de camp personalitzat ” al desplegable , selecciona “Variable de Carret”
 • Escriu el títol que vulguis que aparegui al front-end . Exemple : “Talla” o “Color”.
 • Mostrar Títol SI
 • Publicat SI
 • Principal “No seleccionar res”
 • Assegureu-vos que a “Atribut de carret” està a Sí”
 • Deixa el camp Descripció en blanc
 • Al camp “Per defecte”, escriu els seus atributs separats per un punt i coma.
 • Exemple per Talla : XXL;XL;L;M;S
 • Exemple de Color : Negre;Blanc;Vermell;Blau
 • Deixa el botó de “Només Administradors” a No
 • Deixa “És una llista?” a Sí
 • Deixa “Ocult” a “No “
 • Desa i tanca

Com afegir atributs a un producte:

 • Fes clic a “Productes” al menú del producte
 • Fes clic al nom del producte que voleu afegir-hi l’atribut
 • Fes clic a la fitxa ” Camps personalitzats ” a la part dreta de la fitxa del producte
 • Fes clic al menú desplegable que esta a sota de “Tipus de camp personalitzat”
 • El títol dels camps personalitzats creats es mostraran a la llista desplegable
 • Per a cada un dels elements que has afegit al camp “Per defecte” del camp personalitzat , fes clic al títol del camp personalitzat desitjat tantes vegades com atributs vulguis.
 • Per exemple si tens 3 mides: petit, mitjà i gran , fes clic al menú desplegable sota el tipus de camp personalitzat 3 vegades.
 • El atributs apareixeran a l’àrea de “Tipus de camp personalitzat”
 • Clic a Desa i tanca .
 • Esborra el producte de Jotcache
 • Mira com ha quedat a la botiga

Tags:


juny 04 2013

Esborrar les comandes de proba a Prestashop 1.5

Category: Disseny Web,Programacióadmin @ 12:53 pm

Després de cercar a informació a la xarxa hem vist que a molts llocs web parlen d’esborrar comandes a prestashop, però a la majoria d’aquests llocs encara parlen de com fer-ho a versions anteriors a la 1.5. A partir d’aquesta versió l’esquema de la base de dades ha canviat (per habilitar la possibilitat de “multitenda”, control a diferents magatzems…).

Als pocs llocs que parlen de com fer-ho a la 1.5, hem vist que en alguns casos no han aprofundit gaire i esborren taules que no tenen res a veure amb les comandes. A més , hi ha diferents mòduls que suposadament esborren comandes, però molts deixen “comandes fantasma”.

Per tant, us recomanem que abans de tocar res, reviseu l’esquema de la base de dades de prestashop 1.5

En segon lloc, feu una nova comanda de proba i reviseu què s’ha modificat a la base de dades. Utilitzeu algun programa per comparar fitxers.

Les taules que hauríeu de revisar son:

 • ps_cart
 • ps_cart_product
 • ps_message
 • ps_order_carrier
 • ps_orders
 • ps_order_detail
 • ps_order_detail_tax
 • ps_order_history
 • ps_order_invoice
 • ps_order_invoice_payment
 • ps_order_invoice_tax
 • ps_order_payment
 • ps_product_sale

A més també haureu de revisar si hi ha hagut modificacions a les taules que tinguin a veure amb els pagaments, amb els enviaments o amb qualsevol altre mòdul que hagueu instal·lat que pugui intervindre en el procés.

Finalment també hauríeu de revisar les taules de missatges i fulles de comandes:

 • ps_order_message
 • ps_order_slip
 • ps_order_slip_detail

Per buidar aquestes taules i reinicialitzar els comptadors cal fer servir l’ordre d’SQL TRUNCATE

 


març 04 2013

Adéu bloc, benvingut blog

Category: Internetadmin @ 11:07 am

L’any 2005 el TERMCAT va normalitzar la forma bloc com a equivalent anglès del terme anglès blog (acrònim de web log). El mateix any el lingüista i bloguer (si, blocaire també ha canviat per bloguer bloguera) Gabriel Bibiloni va fer un article crític a favor de la forma blog titulat «Bloc» o «Blog»?

Moltes persones i entitats es varen decantar pel terme blog tots i les recomanacions del TERMCAT.

Des del passat 27 de febrer d’aquest 2013 l’Institu dEstudis Catalans ha fet unes quantes esmenes del DIEC i ha introduït el mot blog.

Enllaç a la noticia de l’IEC: Els mots blog, bloguer, politòleg i politologia ja són al diccionari normatiu on també hi podeu veure les esmenes .


febr. 23 2013

Les pimes i els e-commerce

Category: Disseny Web,Màrqueting a Internetadmin @ 1:34 pm

Llegint l’article “Per què els costa tant a les pimes donar el salt a l’e-commerce?” veiem que hi ha diferents punts a discutir.

Desconfiança en el pagaments ‘on line’: En tenen dades? Darrere de les pimes hi ha persones i molt probablement ja estaran acostumades a fer compres online. Potser generen més desconfiança les comissions bancaries o sobretot certs aspectes legals.

Costos:  Depèn del sector en el que vulguis competir. Parlen d’e-commerce de 700€ com a preu assequible i 5,000 com a preu car. Tot depèn del ROI (retorn de la inversió).
Si vols entrar en un sector amb molta competència caldrà alguna cosa que obrir un e-commerce i esperar a què et vinguin a comprar. A més, caldrà que la pime disposi de personal, ganes (moltes) i un tret diferencial sinó més val que s’estalvii aquests diners.

Per altre banda si vols entrar en un sector amb poca competència (si, encara que sembli que no encara es pot trobar algun sector molt especialitzat, encara que gairebé ja no en queda cap) amb un e-commerce senzill es pot començar, però caldran moltes ganes i feina per part del propietari i a curt-mig plaç millorar determinats aspectes.

Obrir una tenda online no es tan diferent d’obrir una tenda convencional:

 • Disseny web / UX: cal mostrar els productes de manera atractiva i posar-ho fàcil alhora de comprar.
 • Backoffice: si no tens un magatzem adequat tindràs problemes per mostrar els productes.
 • Posicionament webSEO: no és el mateix obrir una tenda a Sant Jaume de Frontanyà que al Passeig de Gracia.
 • Publicitat online/offline: Publicitat online/offline
 • Estratègia digital: cal diferenciar-se de la competència i oferir serveis de valor.

Cal tindre en compte que hi ha molta competència a la xarxa i per tant cal un molt bon model de negoci, un equip amb coneixements del sector capaç de demostrar la seva professionalitat, pressupost per arribar al punt d’equilibri, moltes ganes de treballar i un full de ruta ben definit.

Molts e-commerce fracassen, el problema és no planificar-ho abans i obrir una tenda online perquè toca.

Un enllaç interessant:

Informe sobre el comerç electrònic realitzat per la CMT el tercer trimestre de 2012 on es mostra el creixement i transaccions a Espanya

Tags: , ,


Pàgina següent »