Màrqueting a Internet Xarxes socials

Xarxes socials o web empresarial?

web empresarial o social media?

O per què el Social Media Marketing no és suficient per promocionar un negoci a la xarxa.

És innegable que les xarxes socials poden ser una poderosa eina de màrqueting per augmentar la presència online d’una marca i arribar a potencials o nous clients. Últimament estem observant com moltes empreses creuen que simplement sent actiu a les xarxes socials ja significa que el seu negoci té èxit online, fins i tot m’han arribat a preguntar si la gent encara té webs…

Configurar un perfil de les xarxes socials és molt senzill i gratuït. Aquestes empreses consideren que pel simple fet de tindre presència a les principals xarxes socials ja tenen la feina feta però al darrera cal fer molta feina. Una estratègia eficaç de màrqueting online requereix, com a mínim, un lloc web ben dissenyat, així com una constància a l’hora de crear un contingut útil i atractiu de forma coherent. El màrqueting al a les xarxes socials, habitualment i excepte casos molt puntuals, és només una petita part d’una estratègia molt més gran.

Quatre raons per les quals només amb el màrqueting a les xarxes socials no n’hi ha prou:

  1. Una xarxa social és només això: una xarxa social. Què tenen en comú Facebook, Twitter, Instagram o Snapchat? Es van crear per a la socialització. Tot i que els social media són un gran lloc per participar amb el vostre públic i compartir contingut de qualitat, no és el centre per dur a terme el vostre negoci.
    El contingut que compartiu a les xarxes socials s’hauria d’ubicar al vostre lloc web on els clients poden obtenir més informació sobre els vostres productes i serveis i fins i tot comprar.
  2. Les xarxes socials tenen el vostre contingut
    Qualsevol cosa que compartiu a les principals xarxes socials, tant si es tracta d’imatges, de contingut escrit com de vídeo, passa a ser propietat de la plataforma en què la compartiu. Això vol dir que poden fer el que vulguin amb aquests continguts sense haver de demanar el vostre permís, independentment de la vostra configuració de privadesa.
    Si publiqueu el vostre contingut al vostre lloc web, podeu posar les normes que volgueu i per exemple assegurar-vos que els vostres recursos visuals i escrits continuen sent vostres, que no es poden vendre ni transferir a una altra persona o entitat sense el vostre coneixement.
  3. Les Xarxes socials no poden garantir la visibilitat
    Hi ha 3.500 milions de cerques diàries a Google. Si només comercialitzeu el vostre negoci a les xarxes socials sense, almenys, intentar tenir el vostre lloc web de negocis a Google, us falta una gran part del trencaclosques.
    Per exemple, la visibilitat a Facebook cada cop més només es dicta per l’espai publicitari adquirit, les publicacions de marca fa temps que estan perdent rellevància i gairebé es pot dir que o tens moltes interaccions o pagues, d’altra manera Facebook prioritza els continguts d’usuaris, no de pàgines tal i com diuen ells mateixos, i en Mark Zuckerberg, a l’article “Bringing People Closer Together“.
  4. Les xarxes socials no admeten el comerç electrònic
    Avui en dia esperem que totes les empreses estiguin operatives les 24 hores del dia i, per a moltes empreses, això implica oferir un lloc web on es puguin fer compres i poder obtindre o ampliar informació en qualsevol moment del dia o de la ni, en canvi les xarxes socials no estan dissenyades per donar suport a la vostra botiga de comerç electrònic de la manera que esperen els clients.

 

A no ser que tingueu un continguts molt ben treballats i una bona estratègia a les xarxes socials, si deixeu de pagar anuncis a Facebook veureu com cauen les visualitzacions, en canvi, el posicionament a Google, el SEO orgànic, si es treballa correctament persisteix i no té el problema dels canvis de polítiques que actualment tenen les xarxes socials.

Evidentment cal continuar treballant les pàgines de Facebook, però amb tots aquests canvis cal valorar si val la pena l’esforç o si es pot dedicar més part de l’esforç a Instagram, Youtube o al blog de l’empresa, aquell gran oblidat en molts casos, amb continguts de qualitat i proporcionant informació util que ajudi a confiar en el vostre negoci.

A més, aquests posts també us serviran per nodrir de contingut les xarxes socials i d’aquesta manera obtindre enllaços beneficiosos pel posicionament web i si a més aconseguiu que els potencials clients entrin al vostre lloc web, només faltarà condurïr-los cap a un objectiu.

Cada acció de marketing online i la inversió que realitzeu han de retornar (directament o indirectament). Cal que l’empresa tingui un objectiu tangible i mesurable: guanyar clients, vendre productes, posicionar-se com a referents o treballar una quota de mercat. Identificar els factors clau de cada objectiu us ha de servir per entendre les accions de la vostra marca online, tindre molts seguidors a una xarxa social no té cap sentit si no generen resultats empresarials tangibles.

 

Gràfic de socialbakers.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.