Disseny Web Màrqueting a Internet Usabilitat i Accesibilitat

Què és la taxa de conversió i perquè cal optimitzar-la?

embut de conversió

Què és una conversió?

Quan els visitants del vostre lloc web realitzen una acció o completen un objectiu (com per exemple inscriure’s al vostre butlletí), això és una conversió. Els vostres objectius són únics per a la vostra empresa i poden ser diferents i molt variats, tot depèn de cada empresa. No només es tracta de completar una compra, per exemple, sinó que podria ser establir un primer contacte, obtindre un pressuposts o descarregar un ebook. Tot depèn del que vulguis mesurar i optimitzar.

En decidir els objectius, cal considerar la mentalitat dels vostres visitants. No tots els visitants per primera vegada al vostre lloc web “convertiran” (fins i tot si això és el que ens agradaria). Els visitants estaran en diferents etapes del cicle de compra, per tant, és una bona idea dividir les conversions en grans i petits objectius.

Grans objectius
Els objectius principals que voleu fer el seguiment: vendes, formularis de contacte, inscripcions…

Petits objectius
Objectius que són senyals d’intenció: les accions més petites que suggereixen que els usuaris estan en fase de consideració: passar molt de temps a determinades pàgines, veure vídeos o descarregar-se informació adicional.

Per què cal millorar la taxa de conversió?

Simplificant molt, es tracta de treure el màxim rendiment d’un lloc web i dels esforços de màrqueting. Els avantatges són:

  • Augmentar les conversions (ja siguin contactes o vendes)
  • Fer que les campanyes de màrqueting i xarxes socials siguin més eficients
  • Augmentant la retenció del client
  • Promocionar la marca

 

L’optimització de la taxa de conversió (CRO) millora l’eficàcia d’un lloc web identificant els problemes i les oportunitats de creixement. A través de la recerca, proves i resultats de seguiment, es descobreix com fer créixer les conversions.

Mesurar, fer proves i mesurar

És crucial realitzar diferents proves amb diferents eines, anant amb molt de compte que unes proves no afectin a les altres i espaiant-les en el temps.

Les proves A/B son el mètode de prova més comú. Tot i això, altres proves poden ser més adequades en funció de la visió, la prioritat i el nivell d’esforç requerit però acostumen a requerir un pressupost molt més elevat i apte per a poques empreses.

Els exemples més típics d’aquest tipus de test son el canvi de color d’un botó amb una crida a l’acció (CTA), el text, la situació etc… però pot ser qualsevol variació, a més, amb aquestes proves sempre s’aprenen coses referents al comportament dels usuaris.

Mitjançant els embuts de conversió podrem realitzar un anàlisis del procés de compra i perquè l’usuari no acaba comprant.

Però hi ha altres elements que poden afectar a la taxa de conversió, que poden anar des d’elements interns, com per exemple la velocitat del lloc web, o un disseny i texts professionals fins a altres elements més externs com poden ser les formes de pagament, la competència o les modes.

Les tendències en disseny web canvien constantment, i tot i que hi ha articles amb més de 20 anys que continuen plenament vigents com per exemple els de Jakob Nielsen, altres elements deixen de funcionar i cal renovar-los. Perquè una web amb moltes visites no serveix de gran cosa si no hi ha conversions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.