Alguns mitjans de comunicació ja aprofiten Twitter

El Twitter del New York Times s’està a punt de convertir en una de les 10  fonts d’entrades de visites a la seva web i els hi aporta un 10% del total de visites (fa un any un 0%, ja que és quan ho van llançar).

Els diaris d’Anglaterra tenien 1,258,044 seguidors via Twitter a l’Agost. Al setembre han augmentat un 17% amb 213,892 seguidors nous.
El diari The guardian ja té més d’un milió de seguidors a la secció de tecnologia, concretament 1,314,272 . El  The New York Times en té 1,950,277

Malauradament aquests números encara no son similars a Catalunya. Dels quatre diaris d’informació general editats a Barcelona (Avui, El Periódico de Catalunya, El Punt i La Vanguardia) tan sols hem trobat el twitter de l’Avui . El diari el Punt també té twitter però el té protegit tot i que el seu antic soci vilaweb si que té twitter.

Respecte a Espanya els seus principals diaris tampoc presenten un panorama molt millor, el twitter del diari El País és el que té més seguidors amb 21,919  i altres comptes temátics de twitter com ara elpais_cultura
El segón i a distància és el Mundo que té dos comptes: el primer oblidat des del 29 l’abril i sense cap missatge del nou compte i el nou compte amb 2,248 seguidors. El bronze és pel diari Público amb 2,223  Followers, el quart lloc és pel diari 20 minutos i la razón té un twitter amb tot a 0.

Destacar els 4 diaris esportius més coneguts Marca, El Mundo Deportivo, Diario Sport i Diario As Tot i tindre pocs seguidors semblen bastant actius i crec que sempre han confiat més en la web.

Esmentar que a cap de les webs dels diaris de Catalunya o de Madrid hi hem trobat un enllaç a twitter.