Música a les webs? No gracies.

És curiós com encara molta gent té la mania de fer-te escoltar la música que a ells els hi agrada.

Quan un està navegant tot tranquil·lament, escoltant la música que li ve bé, cercant un lloc on anar de cap de setmana acostuma a obrir varies pestanyes o finestres. De cop, la música que estem escoltant es comença a sentir malament…

Realment molesta molt que s’activi una música o sorolls (a vegades no és ni musica!!!). Normalment intenten crear un ambient o un clímax amb aquestes músiques i ho aconsegueixen. Aconsegueixen que cerqui el botó per tal de parar-ho de manera desesperada.

A més, aquest botó no és fàcilment identificable, pot estar a qualsevol lloc i representat de qualsevol manera, de manera que el tens al davant i no aconsegueixes veure’l fins que no desxifres els jeroglífics. A vegades ho fan de tal manera, que a cada pàgina es tona a iniciar aquesta música, esdevenint la cançó enfadosa.

Algun client ens ho damant i li hem hagut d’explicar que la música a les webs ocupa un ample de banda preciós, fa que la web tardi més a descarregar-se, molesta a molts usuaris i probablement no estiguin disposats a pagar drets d’autor, ja que no acostumen a demanar Creative Commons o música lliure.

Amb vídeos també ens trobem amb el mateix problema i es que algun es llança automàticament, però per sort son molt pocs.