Instal·lant feedburner en un bloc de wordpress

Feedburner a wordpress
Feedburner a wordpress

Si volem monitoritzar quanta gent està subscrita al feed d’un wordpress instal·lat en allotjament propi, primer de tot ens caldrà instal·lar el plugin Feedsmith.

Aquest plugin ens redirigirà els diferents feeds cap al nou de feedburner. Instal·lar-lo és molt senzill , son 5 passos molt ben explicats a les instruccions ( bàsicament és descarregar el plugin, descomprimir, pujar un arxiu via ftp a la carpeta wp-content/plugins/ i activar el plugin via penell de control).

Ara ens caldrà configurar el feedburner

Anem a feedburner i  a “Optimize” configurem les diferents opcions (imatges, geolocalització,títol del Feed…). En aquest apartat és interessant activar “Smart Feed“, així ens assegurem la compatibilitat amb la majoria de lectors RSS.

També és interessant activar la possibilitat de subscriures via correu electrònic al bloc. Per fer-ho, anem a la pestanya Publicize de feedburner i configurem les diferents opcions. Ens facilitaran un codi que haurem d’enganxar al bloc per tal d’oferir la possibilitat de subscriure’s via correu electrònic.

Un altres pas a seguir és evitar la duplicitat de continguts. Si cerqueu a la xarxa trobareu opinions a favor i en contra d’evitar que els feed siguin indexats.  Si utilitzeu el plugin “All in One SEO Pack” ja introdueix un enllaç canonical a cada post però tenint en compte els últims canvis de google en que penalitzen els continguts duplicats i utilitzant la lògica de que a un usuari no li aporta res trobar un feed a les cerques de google, jo opto per deshabilitar-ho. Per fer-ho nomes cal que a la mateixa pestanya Publicize activeu NoIndex.

I ja per acabar, també és interessant activar PingShot i si sou usuaris de twitter la opció Socialize.

Tot i així, segur que trobareu altres opcions que a vosaltres us poden ser interessants.